SK-paper voor internationaal publiek

 


Kernteamlid Ellen Tromp schreef een paper over Samenwerken aan Kunstwerken voor de International Association of Hydrological Sciences (IAHS).  

Vorig jaar heeft ‘Samenwerken aan Kunstwerken’ haar kennis gedeeld  op het International Conference on Flood Management (ICFM) in Japan. Hierna zijn we gevraagd om in een paper de geleerde lessen uit fase 1 van Samenwerken aan Kunstwerken voor een internationaal wetenschappelijk publiek voor de International Association of Hydrological Sciences (IAHS) te delen. 

Ellen Tromp schreef een paper over de verschillende onderdelen van het traject dat in fase 1 is doorlopen: van de kunstwerkopgave, de kunstwerkroute tot aan de kritische succesfactoren om kunstwerken te versterken.Tromp: “Leren van elkaar en het delen van ervaringen helpt om de kunstwerkopgave slim te realiseren. Zo kunnen we menskracht, slimme tools en andere ervaringen van meerwaarde laten zijn voor het HWBP.” 

Kennisdeling wordt als een belangrijk aandachtspunt gezien en daar wordt in fase 2 ook hard aan gewerkt. Naast Ellen Tromp werkten ook Joost Breedeveld van Deltares, SK-kernteamlid Johan Apperloo en Jaap Kottier van Hollands Noorderkwartier mee aan de paper. Allen waren nauw betrokken bij fase 1 van het innovatieproject. 

Het volledige artikel is te vinden op de publicatiewebsite van IAHS: PIAHS, onder de titel Working Together on Civil-Engineering Structures within the Dutch Flood Protection Programme: challenges and opportunities (copernicus.org)